PS Renovatie vloer


In 2014 zijn wij benaderd om, vanuit onze expertise vochtwering en herstel, mee te denken aan een duurzaam vloer systeem voor een grootschalig woning project; 1300 woningen woningen in Vreewijk Rotterdam.

Met deze vraagstelling hebben wij een onderzoek uitgevoerd op de markt en hebben 3 systemen aangeboden bij onze constructeur voor een onafhankelijk onderzoek naar de stijfheid en stabiliteit van de op dat moment aanwezige stalen vloersystemen. Hoewel de verschillen onderling klein waren, hebben wij uiteindelijk een keuze gemaakt voor de PS Renovatie vloer van VBI. Zij konden met hun systeem voldoen aan de vraagspecificatie en invulling geven aan het project. Zodoende hebben wij een samenwerkingsverband afgesloten met VBI als producent van de PS Renovatie vloer en BMN te Delft als leverancier van de vloer. 

Na de keuze van het systeem hebben wij enkele aanpassingen gedaan om de stijfheid en de duurzaamheid van de vloer te waarborgen. Met deze aanpassing voeren wij een systeem die wij in iedere situatie kunnen toepassen!

Inmiddels hebben wij ruim 310 woningen uitgevoerd met dit vloersysteem, zowel projectmatig als losse woningen bij particulieren. De reacties na het plaatsen van de vloer zijn groots: warmere voeten, geen tocht of koudestromingen meer, geen angst voor verzakking, grote luchtdichtheid, minder stookkosten en duurzaamheid. Vaak wordt een begane grond vloer onderschat hoeveel comfort je er eigenlijk op kan verliezen.

Van deze samenwerkingen en de projecten staan wij in verschillende toonaangevende bladen, die u hieronder kunt downloaden! Klik op de knop voor het lezen van het artikel. 

In de samenwerking met VBI hebben we ook een video gemaakt van het werk 109 woningen in Vreewijk:

 

Voor meer informatie over het vloersysteem verwijzen wij u graag naar bijgevoegde folder van VBI met betrekking tot de PS Renovatievloer! 

 

renovatie vloer 3

Op het project Onderhoud in 1 waarbij wij de opnames hebben gedaan van 275 woningen en deelvernieuwing van de vloer (hout) of een gehele vernieuwing van de vloer (PS-Renovatievloer) hebben uitgevoerd. renovatie vloer 4Een PS renovatie vloer voordat hij afgewerkt wordt met underlayment beplating. Deze vloer kan ook voorzien worden van beton of lewis beplating. Ook vloerverwarming is te combineren! renovatie vloer 2Voor de samenwerking met VBI is er op verzoek van hun een video gemaakt waarin wij voor zijn geïnterviewd!