Brandpreventie/veiligheid


Tegenwoordig is brandveiligheid een onderwerp wat steeds hoger op de agenda komt te staan van gebouweigenaren en beheerders. Vooral verouderde complexen voldoen niet meer aan de huidige norm en worden vaak geüpgrade naar nieuwe normen.


Sinds 2015 hebben wij ons bedrijf begeven op deze brandwerendheidsmarkt en hebben we inmiddels diverse projecten in zorg, woningbouw en ziekenhuis met succes afgerond. De projecten betroffen aan de voorzijde de advisering met een plan van aanpak en de algehele uitvoering van bouwkundige oplossingen, het vernieuwen van draadglas voor brandwerende beglazing en het brandwerend dichtzetten van alle doorvoeringen. Niet iedere brandscheiding is hetzelfde en voor elke project moet maatwerk worden geleverd. Dit maatwerk kunnen wij leveren met onze vaste partijen met betrekking tot advies en levering materialen. De brandwerende beglazing wordt bijvoorbeeld betrokken bij een dealer van Pyroguard en van Promat worden de brandwerende voorzieningen toegepast. Door deze samenwerking en de toepassing van de juiste specifieke materialen, worden wij ook getoetst door de leverancier van deze producten. Hierdoor wordt de meest haalbare kwaliteit en zekerheid van de brandwerende oplossing behaald.

brandwerendheid 3

Recentelijk zijn we betrokken bij het 60 minuten brandwerend afwerken van een hijskatrolkast. Hiervoor hebben wij samen met onze partners een aftimmering bedacht, waarbij de katrollen toch bereikbaar zijn gebleven, maar waarbij de brandwerendheid en rookdichtheid wordt gerealiseerd. brandwerendheid 1Het resultaat van een goed doordacht plan, de afgewerkte hijskatrollenkast. Bereikbaar en 60 minuten brand en rookwerend.brandwerendheid 4Een dichtgezette doorvoer in een ketelhuis van een woningcoorperatie. Voor deze klant hebben wij circa 640 doorvoeringen dichtgezet in wanden, vloeren en plafonds met een gedeelte bouwkundige werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn vooraf geinventariseerd en geadviseerd. brandwerendheid 5Dit onderdeel betreft hetzelfde hierboven genoemde project, alleen dan met een maatwerk uittimmering van isolatie schalen.